Om oss.


1958 startas Åseda Lastbilscentral ekonomisk förening av lokala åkerier. Företaget har till ändamål att utöva en sund och effektiv transportförsäljningsverksamhet, lagerserviceverksamhet och grusförsäljning.

1971 ändrades strukturen i företaget och Åseda lastbilscentral ekonomisk förening blev Åseda lastbilscentral försäljning AB och i samband med detta bildades även Åseda grus & lagerservice ek.

1981 Startade Profilgruppen AB en fabrik i Åseda för tillverkning av aluminiumprofiler och i samband med detta behövdes ett lager och servicetjänst för att få undan färdigt material från fabriken och även lagra och lasta detta till deras kunder. Eftersom en lokal husproducent fått lägga ner fanns lokaler på sammanlagt 7000 kvadratmeter att tillgå för att hjälpa till med ovanstående och sammarbetet med Profilgruppen var igång.

2010 Utökade vi vår verksamhet genom att köpa två bilar av ÅsedaTransport AB som hanterar avfall. Detta byggde vi vidare på och har genom åren ökat med fler bilar och har idag ett sammarbete med olika stora aktörer inom avfallshantering.

2012 Byggde vi en ny lagerlokal på 1700 kvadratmeter som vi hanterade aluminiumprofiler som avropades mot kunder utomlands. På senare tid växte ett sammarbete med Vestas vindkraft fram. Eftersom Vestas bygger upp vindkraftparker i kommunen och även sköter service på dessa behövdes en lokal för lager/reservdelar.

2016 var ett intressant år för oss. Vi strukturerade om organisationen och byggde en ny lager/Produktionslokal på 2000 kvadratmeter för uthyrning och i samband med detta byggdes även ett kontorslandskap där våra ägare flyttade in. Detta har gjort verksamheten starkare och med engagerade ägare har vi bara några steg mellan ideer till beslut.

2018 Startade våra ägare företaget 'Smålands kran och specialtransporter AB' i samband med att två kranbilar köptes av Robbans åkeri. Här finns även en bil ansluten som kör husmoduler, bredlast och andra specialtransporter.

2019 Vår största kund Profilgruppen har investerat i ny pressanläggning som kommer ge oss nya utmaningar när det gäller både lager och transporter. vi går in i en fas med nya och intressanta utmaningar

2020 Vi startar 2020 med satsningar på nytt lagersystem och helt ny it struktur i sammarbete med Nordlo.

2022 Nu påbörjar vi byggnation av nytt logistikcenter i Växjö, nylanda som ska stå klart årsskiftet 22/23. Fastigheten kommer vara en lager-logistikterminal där koncernens samlade resurser i Växjö placeras

2023 Andra Januari öppnade vi vårt 3pl-lager ute på Nylanda området i Växjö samtidigt som vi är klara med vår ISO-certifiering 9001 och 14001.

Idag ägs Åseda grus & lagerservice som efter namnbyte blivit ÅGL-Logistik av W Johannissons åkeri, Stema transport, Ederfors åkeri och Gurras gräv.ÄGARE

WJ Åkeri

Linjetrafik Göteborg/Borås.

Stema Transport

Hus och specialtransporter.

Ederfors Åkeri

Linjetrafik Östergötland.
Entreprenadarbeten.

Gurras Gräv

Entreprenadarbeten.


All Copy Rights Reserved For AGL-LOGISTIK 2018